Pexesáda

23.02.2019

Dne 23.2. uspořádal Okrašlovací spolek v Žalovské hospodě na Růžku první Pexesádu dětí i dospělých, která měla nečekaně mnoho účastníků, i když termín vyšel na jarní prázdniny.

Rozhodili jsme pexesa na stoly, posadili proti sobě soupeře, odstartovalo se a už se odpočítával čas. Nehrálo se na vítězství, ale na počet nasbíraných dvojic v časovém limitu. Děti i dospělí zapnuli mozkové závity, každý měl svůj postup a taktiku, někdo si pozice pamatoval podle čísla, někdo podle barvy a někdo si dokonale musel prohlédnout, co na obrázku bylo. Pro nás bylo překvapením, že
u některých zápasů se již dohrálo před časovým limitem 10 minut. Možná, že v dalším turnaji čas ještě zkrátíme, aby soupeři měli vyrovnanější pozice. Gratulujeme Petře (kat. A), Vašíkovi a Jakubovi, kteří měli nerozhodné skóre (kat.B).

Tento turnaj jsme se rozhodli pořádat nejen, abychom nabídli dětem alternativu počítačů, facebooku, kde se často znají jen virtuálně, ale aby i dospělí potrénovali mozek. Kdo zatím nemá odvahu zúčastnit se, protože si říká, že si karty nepamatuje, nechť začne cvičit. Nezáleží na tom, jak je člověk starý, ale jak moc si procvičuje a trénuje mozek.

Chtěli bychom poděkovat nejen účastníkům, ale i panu Romanu Vyšínovi za propůjčení prostor. A těšíme se na Vás příště v sobotu 30. března v 15 hodin na stejném místě.